600
g jelenieho mäsa zo stehna, 40 g údenej slaniny, olej, 50 g cibule,
80 g koreňovej zeleniny, celé čierne a nové korenie, bobkový
list, kúsok tymiánu, 50 g šunky, 10 g hladkej múky, 1 dl
červeného vína
Odležané
jelenie stehno odblaníme, osolíme a prešpikujeme pokrájanou
údenou slaninou. Na rozohriatom oleji speníme nadrobno posekanú
cibuľu, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu, celé čierne a
nové korenie, bobkový list, tymian, všetko trochu opražíme a
pridáme pripravené mäso. Podlejeme horúcou vodou a prikryté 2
hodiny dusíme. Potom pridáme pokrájanú šunku a upečieme
dočervena. Upečené mäso vyberieme, šťavu zaprášíme múkou,
zalejeme červeným vínom, necháme zovrieť a prepasírujeme. Mäso
pokrájame na rezne a polejeme šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára