2
x 1000 g kurčaťa, 45 g masla, 2 citróny, korenie, soľ
Syrová
omáčka: 125 ml šľahačky, 30 g nastrúhaného parmezánu, 125 ml
kuracieho vývaru, 1 čajová lyžička arrowrootu, 1 lyžica vody
Kurča
zviažeme. Ihlu pretiahneme od jedného kolenného kĺbu k druhému.
Krčnú kožu pretiahneme cez otvor a založíme cez ňu obidve
krídla. Ihlu pretiahneme od jedného krídla kdruhému (vedieme ju
popod chrbticu). Kurča položíme na bok. Obidva konce povrázku
zviažeme uzlom. Okolo nôh urobíme slučky a povrázok pevne
stiahneme.V panvici roztopíme maslo. 5 až 10 minút opečieme
najprv jedno, potom aj druhé kurča. Po opečení vložíme obidve
kurčatá do panvice, pridáme plátky citrónovej kôry a pečieme
30 až 40 minút. Po upečení ich vyberieme.Z panvice odoberieme
prebytočný tuk. Pridáme vývar, varíme 5 minút, potom ho
precedíme. Zašľaháme smotanu a privedieme takmer do varu. V malej
miske rozmiešame arrowroot s vodou na hladkú kašu. Do omáčky ju
pridáme v množstve potrebnom na jej zahustenie. Omáčku odstavíme
z ohňa a zašľaháme do nej strúhaný parmezán a dochutíme
ju.Pred podávaním z kurčiat odstránime povrázok a naporcujeme na
polovice. Prelejeme omáčkou. Kurča vynikajúco dopĺňa dusená
zeleninová zmes.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára