1
kurča (asi 1200 g), 50 ml oleja, 50 ml vínneho octu, 2 cibule, 100
g mrkvy, 1 viazanička petržlenovej vňate, 2 zelerové listy, 1
čajová lyžička horčice, soľ
Kurča
potrieme soľou a dáme variť. Po 15 minútach pridáme nakrájanú
mrkvu, zelerové listy a časť petržlenovej vňate. Medzitým na
rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej
zvyšnú nasekanú petržlenovú vňať, horčicu, premiešame a dáme
do polievky. Kurča varíme, kým nezmäkne. Krátko pred dovarením
prilejeme vínny ocot, necháme povariť a odložíme z ohňa.Varené
kurča, ozdobené vajcami uvarenými natvrdo, podávame ako studené
predjedlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára