1
kuracie prsia (nakrájané na kocky veľké 1 cm), 25 g bambusových
výhonkov (nakrájaných na plátky), 1 zelená paprika (zbavená
semien a nakrájaná na tenké plátky), 2 očistené mrkvy
(nakrájané na tenké rezančeky dlhé 3 cm), 1 jarná cibuľa
(olúpaná a nahrubo nakrájaná na kúsky veľké 1 cm), 1 strúčik
cesnaku (olúpaný a nasekaný), 2 čajové lyžičky kukuričného
škrobu, 2 lyžice oleja, 3 cm čerstvého koreňa zázvoru
(olúpaného a nakrájaného na plátky), pol čajovej lyžičky soli
Cestíčko:
1 vajce, 100 g hladkej múky, 25 g kukuričného škrobu, fritovací
olej
Omáčka:
1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2
čajové lyžičky kukuričného škrobu, 1 lyžica jemného
prírodného cukru, 1 lyžica bieleho octu, 450 ml kuracieho vývaru,
štipka Glutasolu
Zmiešame
soľ a kukuričný škrob. Obalíme v ňom kúsky kurčaťa. Cestíčko
získame zmiešaním preosiatej múky, kukuričného škrobu s vajcom
a primeraným množstvom vody. Dobre ho ušľaháme. Rozpálime
fritovací olej. Kúsky kurčaťa ponoríme do cestíčka a
fritujeme, až sú zlatohnedé a chrumkavé. Necháme ich na obrúsku
odkvapkať a uchováme v teple.Vo woku zohrejeme 2 lyžice oleja a za
stáleho miešania pražíme cibuľu, zázvor a cesnak asi 3 minúty.
Pridáme mrkvu a pražíme asi 2 minúty. Pridáme zelenú papriku a
pražíme ďalšie asi 2 minúty. Pridáme bambusové výhonky,
osolíme a dôkladne premiešame. Všetky prísady do omáčky
zmiešame a nalejeme na uvarenú zeleninu. Povaríme asi 3 minúty,
až omáčka zhustne a spriesvitnie.Upražené kúsky kurčaťa
naukladáme na servírovaciu misu a polejeme ich sladkokyslou
omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára