streda 7. septembra 2016

Kurča na víne s ovocím

1 kurča, 100 g masla, 300 ml bieleho vína, 125 g sušených sliviek, 1 červená paprika, 3 hrušky, 1 cibuľa, 50 g hladkej múky, 3 lyžice oleja, 100 ml hydinového vývaru, citrónová kôra, 30 g práškového cukru, rozmarín, soľ
Sušené slivky namočíme do vody a necháme cez noc zmäknúť. Potom ich osladíme, uvaríme domäkka, vyberieme a necháme odkvapkať. Kurča očistíme, vypitveme, rozdelíme na porcie, obalíme osolenou múkou a opečieme na zmesi masla a oleja dozlata. Opečené vyberieme a odložíme do tepla. Červenú papriku očistíme, zbavíme jadier, nakrájame na prúžky, podusíme na zvyšnom tuku, vyberieme a uložíme do hrnca.Zvyšok múky rozmiešame vo víne a v hydinovom vývare, uvaríme dohusta, pridáme trocha vody z uvarených sliviek, osolíme a okoreníme rozmarínom. Potom do omáčky pridáme olúpanú celú cibuľu, prúžky citrónovej kôry a olúpané hrušky nakrájané na väčšie kúsky. Povaríme asi 3 minúty, vlejeme do hrnca na podusenú červenú papriku, pridáme opečené porcie kurčaťa, všetko posypeme uvarenými slivkami a dusíme v rúre asi 1 hodinu. Pred podávaním vyberieme cibuľu a prúžky citrónovej kôry.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára