1
kurča, 100 g masla, 300 ml bieleho vína, 125 g sušených sliviek,
1 červená paprika, 3 hrušky, 1 cibuľa, 50 g hladkej múky, 3
lyžice oleja, 100 ml hydinového vývaru, citrónová kôra, 30 g
práškového cukru, rozmarín, soľ
Sušené
slivky namočíme do vody a necháme cez noc zmäknúť. Potom ich
osladíme, uvaríme domäkka, vyberieme a necháme odkvapkať. Kurča
očistíme, vypitveme, rozdelíme na porcie, obalíme osolenou múkou
a opečieme na zmesi masla a oleja dozlata. Opečené vyberieme a
odložíme do tepla. Červenú papriku očistíme, zbavíme jadier,
nakrájame na prúžky, podusíme na zvyšnom tuku, vyberieme a
uložíme do hrnca.Zvyšok múky rozmiešame vo víne a v hydinovom
vývare, uvaríme dohusta, pridáme trocha vody z uvarených sliviek,
osolíme a okoreníme rozmarínom. Potom do omáčky pridáme olúpanú
celú cibuľu, prúžky citrónovej kôry a olúpané hrušky
nakrájané na väčšie kúsky. Povaríme asi 3 minúty, vlejeme do
hrnca na podusenú červenú papriku, pridáme opečené porcie
kurčaťa, všetko posypeme uvarenými slivkami a dusíme v rúre asi
1 hodinu. Pred podávaním vyberieme cibuľu a prúžky citrónovej
kôry.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára