220
g kuracích pŕs (nakrájaných na kúsky veľkosti sústa), 1 čajová
lyžička ryžového vína alebo suchého sherry, 2 lyžice svetlej
sójovej omáčky, 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, štipka
Glutasolu (nie je nevyhnutný), pol čajovej lyžičky soli
Omáčka:
3 sušené čierne huby (namočené a nakrájané na plátky), 50
plochých klobúkov húb (nakrájaných na plátky), 50 g mladých
húb (nakrájaných na plátky), 1 lyžica svetlej sójovej omáčky,
1 čajová lyžička omáčky z ustríc, 1 cibuľa (olúpaná a
nakrájaná na kúsky), 1 strúčik cesnaku (nakrájaný na plátky),
2 lyžice sezamového oleja, 2 čajové lyžičky kukuričného
škrobu, 250 ml kuracieho vývaru, mleté čierne korenie, soľ
Koreniace
prísady zmiešame a kurča v nich asi 10 minút marinujeme Zmiešame
prísady do omáčky. Vo woku rozpálime olej a asi 3 minúty v ňom
pražíme cibuľu, cesnak a zázvor a potom ich odstavíme nabok. Vo
zvyšnom oleji oprážame odkvapkané kuracie kúsky asi 4 minúty.
Pridáme huby a za stáleho miešania pražíme asi 1 minútu. Ak
treba, pridáme ešte trocha oleja.Opraženú zmes cibule vrátime do
woku, pražíme a stále miešame. Prilejeme zmiešané prísady do
omáčky a povaríme na miernom plameni do zhustnutia.Podávame
horúce.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára