400
g kuracích pŕs, 2 bielky, 100 ml bieleho vína, 100 g ananásového
kompótu, 100 g zeleru, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica
glutasolu (prísada do omáčok), 2 lyžice škrobovej múčky, 3
lyžice masti, 1 lyžica octu, 1 lyžica cukru, pol čajovej lyžičky
strúhaného zázvoru, soľ
Kuracie
prsia vykostíme, odblaníme a nakrájame na malé kúsky, ktoré
obalíme rozšľahanými bielkami, do ktorých sme pridali soľ a
škrobovú múčku a necháme chvíľu odležať. Na panvici
rozpálime masť, pridáme obalené kúsky kurčaťa a za stáleho
miešania opečieme do svetložlta.Opečené mäso vyberieme a
odložíme do tepla. Do zvyšnej masti pridáme zeler nakrájaný na
rezance, trocha opečieme, pridáme víno, na hrot noža glutasolu,
podľa chuti osolíme, osladíme, pridáme ocot, strúhaný zázvor a
sójovú omáčku. Všetko chvíľu povaríme, pridáme opečené
kuracie mäso a povaríme ešte asi 3 až 4 hodiny.Podávame horúce
a každý podľa vlastnej chuti si pridá ešte sójovú omáčku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára