streda 7. septembra 2016

Kurča na ananáse

400 g kuracích pŕs, 2 bielky, 100 ml bieleho vína, 100 g ananásového kompótu, 100 g zeleru, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica glutasolu (prísada do omáčok), 2 lyžice škrobovej múčky, 3 lyžice masti, 1 lyžica octu, 1 lyžica cukru, pol čajovej lyžičky strúhaného zázvoru, soľ
Kuracie prsia vykostíme, odblaníme a nakrájame na malé kúsky, ktoré obalíme rozšľahanými bielkami, do ktorých sme pridali soľ a škrobovú múčku a necháme chvíľu odležať. Na panvici rozpálime masť, pridáme obalené kúsky kurčaťa a za stáleho miešania opečieme do svetložlta.Opečené mäso vyberieme a odložíme do tepla. Do zvyšnej masti pridáme zeler nakrájaný na rezance, trocha opečieme, pridáme víno, na hrot noža glutasolu, podľa chuti osolíme, osladíme, pridáme ocot, strúhaný zázvor a sójovú omáčku. Všetko chvíľu povaríme, pridáme opečené kuracie mäso a povaríme ešte asi 3 až 4 hodiny.Podávame horúce a každý podľa vlastnej chuti si pridá ešte sójovú omáčku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára