1500
g kurčaťa, 125 ml kyslej smotany, 15 g masla, 4 stredne veľké
červené papriky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 stredne veľká
cibuľa, 1 lyžica rastlinného oleja, 250 ml kuracieho vývaru, 3
lyžice mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ
Kurča
rozdelíme na 6 porcií. Jednotlivé porcie poprášime paprikou,
osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpálime olej a maslo,
opekáme porcie kurčaťa z oboch strán. Kusy kurčaťa presunieme
na jednu stranu panvice a do druhej časti nasypeme nasekanú cibuľu,
rozmiešame ju, 3 minúty smažíme domäkka. Potom mäso
rozprestrieme po celej ploche, zalejeme ho asi polovicou vývaru,
prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 až 20 minút domäkka.Papriku
pri neprestajnom obracaní opekáme 10 až 15 minút pod grilom alebo
nad plameňom. Potom ju vložíme do mikroténového vrecúška,
zavrieme a necháme vychladnúť. Kožu stiahneme, odstránime semená
i rebrá a nakrájame na tenké rezance.Kurča z panvice vyberieme,
do šťavy pridáme paradajkový pretlak, zvyšok vývaru a miešame.
Keď bude šťava vrieť pridáme rezance červenej papriky a 1 až 2
minúty prehrievame. Pridáme väčšinu kyslej smotany a jemným
potriasaním ju vmiešame do omáčky. Dochutíme.Porcie kurčaťa
upravíme na taniere, posypeme ich rezancami papriky, prelejeme
omáčkou a pokvapkáme zvyškom kyslej smotany.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára