170
g kuracieho mäsa (nakrájaného nadrobno), 1 lyžica ryžového vína
(alebo suchého sherry), 50 g húb (nakrájaných na plátky), 450 g
vaječných rezancov alebo špagiet (nalámaných na malé kúsky), 2
lyžice svetlej sójovej omáčky, 3 nasekané jarné cibuľky, 1
cibuľa (olúpaná a nakrájaná na malé kúsky), 2 strúčiky
cesnaku (olúpané a nakrájané na kúsky), 4 lyžice oleja, štipka
Glutasolu, 1 čajová lyžička cukru, 6 lyžíc kuracieho vývaru,
soľ podľa chuti
Rezance
uvaríme v osolenej vode. Precedíme ich a opláchneme studenou
vodou. Znovu ich precedíme a pridáme 2 lyžice oleja. Dobre ich
premiešame, aby sa jednotlivé rezance navzájom nelepili. Vo woku
zohrejeme 2 lyžice oleja a cibuľu a cesnak pražíme asi 2 minúty.
Pridáme kurča a za stáleho miešania oprážame asi 3 minúty.
Pridáme huby. Pokvapkáme vínom a sójovou omáčkou, posypeme
cukrom, Glutasolom a podľa chuti osolíme. Zmes pražíme, až je
takmer suchá.Pridáme rezance a dobre miešame, aby sa všetko
premiesilo. Pokvapkáme vývarom a znovu zohrejeme, až sa tekutina
vyvarí. Podávame s chilli omáčkou a tmavou sójovou omáčkou. Ku
kúskom kurčaťa môžeme pridať 50 g zelených fazuliek
nakrájaných na plátky, 50 g hrášku alebo 50 g nadrobno
nakrájanej mrkvy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára