450
g vykosteného kurčaťa (nakrájaného na kúsky veľké 2 cm), 220
g sójových výhonkov, 1 cibuľa (nakrájaná na väčšie kusy), 2
lyžice svetlej sójovej omáčky, 1 lyžica kukuričného škrobu, 2
lyžice oleja na praženie, 2 čajové lyžičky sezamového oleja,
štvrť čajovej lyžičky Glutasolu (môžeme vynechať), 250 ml
kuracieho vývaru, 1 čajová lyžička prírodného cukru, soľ
Sójovú
omáčku zmiešame s cukrom a pridáme kúsky kuracieho mäsa.
Marinujeme ich asi 5 minút. Kurča necháme odkvapkať a marinádu
uschováme. Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej. Kurča pražíme
asi 3 minúty. Vyberieme ho, cibuľu pražíme asi 3 minúty a
pridáme sójové výhonky.Miešame a pražíme asi 5 minút. Do
panvice vrátime naspäť kurča a prilejeme sezamový olej. Glutasol
a kukuričný škrob rozpustíme vo vývare a polejeme ním kuraciu
zmes. Povaríme asi 2 až 3 minúty a miešame, dokiaľ omáčka
nezhustne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára