450
g vykosteného kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky veľké ako
sústo), 2 čajové lyžičky ryžového vína, 1 zelená paprika
(zbavená semien a nakrájaná na kúsky), 3 zelené chilli papričky
(nakrájané na pozdĺžne plátky), 3 nasekané jarné cibule, 2
strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na plátky), 2 lyžice
tmavej sójovej omáčky, 1 lyžica svetlej sójovej omáčky, 1
čajová lyžička kukuričného škrobu, štipka Glutasolu (môžeme
vynechať), 3 lyžice oleja, 2 cm čerstvého koreňa zázvoru
(olúpaného a nakrájaného na plátky), mleté čierne korenie, soľ
Omáčka:
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky, 1 čajová lyžička
tmavej sójovej omáčky, 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu,
1 čajová lyžička sezamového oleja, 250 ml kuracieho vývaru, 1
čajová lyžička sladového octu, soľ
Zmiešame
prísady do omáčky. Ďalej zmiešame koreniace prísady a pridáme
kurča. Marinujeme ho asi 10 minút. Kurča necháme odkvapkať a
tekutinu vylejeme. Zohrejeme 1 lyžicu oleja a za stáleho miešania
pražíme asi 2 minúty cibuľu, zázvor a cesnak. Preložíme ich na
misu. Prilejeme zvyšujúci olej, kurča oprážame a miešame asi 3
minúty. Pridáme zmes zelených paprík a chilli papričiek a za
stáleho miešania ich asi 2 minúty pražíme. Pridáme zmes cibule
a dobre premiešané prísady do omáčky a varíme asi 4 minúty,
dokiaľ omáčka nezhustne.Podávame ihneď.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára