500
g kuracích pŕs, 120 ml sladkej smotany, 100 g zeleru, 2 karotky, 1
cibuľa, horčica, olej maslo, 250 ml mäsového vývaru mleté
čierne korenie, soľ
Zeler
a karotky očistíme a nakrájame na kocky. Zeleninu krátko varíme
vo vriacej osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať. Cibuľu
očistíme a nakrájame nadrobno. Mäso nakrájame na rovnako veľké
kocky, osolíme a okoreníme.Na panvici rozpálime trochu oleja a
mäso na ňom zo všetkých strán opečieme. Vyberieme z panvice a
odložíme na teplé miesto. Vo výpeku zohrejeme jednu lyžicu
masla, pridáme cibuľu, opražíme, podlejeme vývarom a prilejeme
sladkú smotanu.Omáčku varíme, kým nezhustne. Ochutíme soľou,
mletým čiernym korením a 1 čajovou lyžičkou horčice. Mäso a
zeleninu zohrejeme v omáčke a ihneď servírujeme. Podávame
so zemiakovou plackou, zapíjame veltlínom alebo rizlingom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára