2
kuracie prsia s kožou a kosťami (asi 800 g), 500 g mrazeného
špenátu, nátierkový syr (Lunex), 50 g strúhaného syra, 1
cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice oleja, mleté čierne
korenie, soľ
Omáčka:
4 paradajky (alebo 4 lyžice paradajkového pretlaku), 1 cibuľa, 1
lyžica oleja, 120 ml vody, cukor, mleté čierne korenie, soľ
Mäso
umyjeme a osušíme. Rukami opatrne uvolníme kožu tak, aby vzniklo
vrecko. Podľa potreby si pomôžeme ostrým nožom. Špenát dáme
rozmraziť, cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na lyžici
oleja. Pridáme špenát a dusíme.Cesnak očistíme a pretlačíme
do špenátu. Udusený špenát dáme na sitko, vytlačíme z neho
vodu a necháme vychladnúť. Nátierkový syr vyšľaháme
elektrickým šľahačom, pridáme nastrúhaný syr, dochutíme soľou
a korením. Prsia osolíme a plnku natlačíme pod kožu do
pripraveného vrecka. Kuracie prsia vložíme kožou hore do
vymastenej formy z jenského skla. Kožu potrieme zvyšným olejom a
vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút. Zatiaľ si pripravíme
omáčku. Paradajky umyjeme, prerežeme a vyberieme jadrovník. Pevnú
časť nakrájame na rezance, jadrovník na kocky. Cibuľu očistíme,
nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme paradajky.
Upečené prsia vyberieme z rúry a dáme na teplé miesto. Výpek
rozriedime vodou a prilejeme ku paradajkám. Všetko necháme vrieť
asi 5 minút.Kuracie prsia nakrájame a podávame s varenými
zemiakmi a omáčkou, prípadne s dusenou ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára