4
vykostené kuracie prsia, 2 vajcia, 250 ml šľahačky, 150 g
nasekaných mandlí, rez manga z konzervy, omáčka chutney, 2 lyžice
hladkej múky, 100 g tuku alebo oleja, karí, mleté čierne korenie,
soľ
Kuracie
prsia vykostíme, zbavíme kože a do mäsa vtrieme soľ a mleté
čierne korenie. Takto upravené mäso obalíme zmesou pripravenou z
múky, rozšľahaných vajec a nasekaných olúpaných mandlí a
vypražíme v rozpálenom tuku alebo oleji z obidvoch strán dozlata.
Vypražené prsia odložíme na teplé miesto.Vo zvyšnom tuku
zohrejeme rezy manga z konzervy, ochutíme omáčkou chutney,
prípadne trocha osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Porcie kurčaťa uložíme na zohriatu misu, ozdobíme rezmi manga,
šľahačkou a okoreníme kari. Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára