4
porcie kuracích pŕs, 100 g prerastenej údenej slaniny, 1 červená
paprika, 1 zelená paprika, 1 konzerva olúpaných paradajok, 1
cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 80 ml olivového oleja, 50 ml octu,
500 ml mäsového vývaru, zväzok oregana, zväzok bazalky, trochu
cukru, mleté čierne korenie, soľ
Kuracie
prsia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v
rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme
na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji roztopíme slaninu nakrájanú na
kocky. Cibuľu a papriky očistíme a nakrájame na kocky veľké asi
2 cm.Pridáme k slanine a krátko opražíme. Primiešame olúpané
paradajky prepasírované cez sito. Zalejeme mäsovým vývarom a
octom. Primiešame nasekaný cesnak a bylinky. Ochutíme soľou,
mletým čiernym korením a cukrom. Pridáme kuracie prsia a prikryté
dusíme na miernom ohni ešte asi 10 minút. Dáme na taniere a
polejeme šťavou.Podávame s opekanými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára