600
g kuracích pŕs, 1 čerstvá paprika, 3 póry, 1 až 2 lyžice
maizeny, 4 lyžice oleja, 250 ml mäsového vývaru, mleté čierne
korenie, soľ
Na
marinádu: 3 lyžice dezertného vína, pol chemicky neošetreného
pomaranča, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica medu, trochu
mletého zázvoru, pol čajovej lyžičky karí korenia
Kuracie
mäso umyjeme, osušíme a nakrájame najprv na plátky, potom na 5
mm rezance. Osolíme a okoreníme.Nastrúhame pomarančovú kôru a
vytlačíme pomarančovú šťavu. Do vhodnej misky pridáme mletý
zázvor. Primiešame sójovú omáčku, víno, med a karí korenie.
Do marinády vložíme mäso a necháme pôsobiť aspoň 20 minút.
Papriku umyjeme a očistíme. Prerežeme napoly a nakrájame na
rezance. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Kuracie
mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať na site. Mäso za
stáleho miešania opečieme na horúcom oleji.Zeleninu chvíľu
dusíme na oleji, potom podlejeme vývarom. Dusíme ešte 5 minút.
Necháme prevrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v
troche studenej vody. Primiešame mäso a zohrejeme. Podľa chuti
osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára