4
plátky z kuracích pŕs (každý po 150 g), 8 plátkov šunky, 60 ml
sherry, 120 ml mäsového vývaru (vody), 120 ml zeleninového vývaru
(vody), 2 póru, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, sušená
šalvia, olej, mleté čierne korenie, soľ
Pôr
očistíme, umyjeme a narežeme na 4 rovnako veľké 8 cm kúsky. Vo
vriacej osolenej vode uvaríme do polomäkka. Zlejeme, prepláchneme
v studenej vode a necháme odkvapkať. Každý kus póru
obtočíme dvoma plátkami šunky. Kuracie rezne po jednom vložíme
do mikrotenového vrecka, jemne naklepeme, posolíme, okoreníme a
posypeme sušenou šalviou. Na spodok kuracieho rezňa položíme
pór, rezne zrolujeme a previažeme kuchynskou niťou.Ešte raz
osolíme, okoreníme a posypeme šalviou. V hrnci rozpálime malé
množstvo oleja. Rolády z každej strany opečieme, podlejeme sherry
a zeleninovým vývarom (vodou). Prikryjeme a na minime dusíme asi
15 minút. Kuracie rolády vyberieme z hrnca, prilejeme mäsový
vývar, necháme prevrieť a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Roládu nakrájame na hrubšie plátky.Podávame s omáčkou,
cestovinami, zemiakmi alebo ryžou. Zapíjame rizlingom alebo
veltlínom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára