4
porcie vykostených kuracích pŕs (v celkovej váhe 750 g), 125 g
kozieho syra, 2 až 3 lyžice smotany, šťava z pol citróna, 1
viazanička čerstvej bazalky, 1 viazanička čerstvej petržlenovej
vňate, 3 vetvičky čerstvého tymianu, mleté čierne korenie, soľ
Paradajková
omáčka: 125 g masla, 25 ml suchého bieleho vína, 3 šalotky, 1
lyžica paradajkového pretlaku
Z
mäsa odstránime šľachy. Sviečkovičku oddelíme a odložíme.
Mäso prerežeme do troch štvrtín. Rozkrojené mäso roztvoríme
ako knihu a položíme ho medzi dva hárky navlhčeného
pergamenového papiera. Aby bolo mäso rovné a rovnako hrubé,
zľahka ho rozvaľkáme valčekom.Nasekáme bazalku, tymian a
petržlen. Do misy dáme kozí syr a roztrieme ho vidličkou. Ak je
syr prisuchý, pridáme smotanu. Pridáme bylinky a citrónovú šťavu
a dobre vymiešame a ochutíme.Stierkou rovnomerne rozotrieme po
plátku mäsa štvrtinu plnky z kozieho syra a byliniek. K okraju
plátku položíme na plnku sviečkovičku a mäso odlepíme od
papiera. Plátok skrútime do rúry. Konce rúry pevne stlačíme.Na
veľký kus alobalu na matnú stranu dáme roládu. Rúru pevne
zavinieme do alobalu, konce pevne stlačíme a zakrútime. Do rajnice
so zovretou vodou ju postupne vložíme a na miernom ohni varíme asi
15 minút. Mäso je uvarené, keď je ihla, ktorou roládu
prepichneme, po vytiahnutí horúca.
Paradajková
omáčka: Najemno nasekáme šalotku, v panvici ju prevaríme s
vínom, štipkou soli a korenia. Odstavíme z platne a vmiešame
maslo.Omáčka zhustne a skrémovatie, potom zašľaháme paradajkový
pretlak a dochutíme.Veľkým nožom nakrájame roládu šikmo na
centimetrové plátky. Na zohriate taniere dáme omáčku, narovnáme
do nej plátky rolády a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára