1
malý kohút, 40 g masla, 300 g orechov, 30 g bravčovej masti, 1
lyžica múky, 4 strúčiky cesnaku, 3 byle petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie, soľ
Kohúta
očistíme, potrieme soľou a mletým čiernym korením a dáme na
hlbší pekáč. Potrieme ho bravčovou masťou a podlejeme horúcou
vodou. V rúre ho pečieme 1 hodinu pri teplote 200 oC. Upečeného
kohúta vyberieme, rozdelíme na väčšie kusy a vložíme do
ohňovzdornej nádoby.Na masle opražíme múku, pridáme pomleté
orechy, petržlenovú vňať a cesnak, oboje nasekané najemno a
zalejeme šťavou z výpeku. Omáčku povaríme na miernom ohni a
nalejeme na mäso.Dáme do rúry a 10 minút zapekáme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára