1
kapún (alebo väčšie kurča), 500 g paradajok (alebo paradajkového
pretlaku), 120 ml vína, 400 g mrkvy, 400 g zeleru, 1 cibuľa, 2
strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 200 ml hydinového vývaru,
sušený tymian, mleté čierne korenie, soľ
Kapúna
umyjeme, očistíme, osušíme a rozdelíme na 8 častí. Okoreníme.
Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na hrubšie rezance. Paradajky
umyjeme, prerežeme na polovice a zbavíme ich jadrovníka. Dužinu
nakrájame. Cesnak a cibuľu očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno,
cesnak na plátky.V pekáči zohrejeme olej. Kúsky kapúna osolíme
a postupne z každej strany opečieme. Vyberieme z pekáča a
odložíme na teplé miesto. Mrkvu, cibuľu a zeler dáme do pekáča
a dusíme asi 7 minút. Podlejeme trochou hydinového vývaru.
Pridáme paradajky, cesnak a krátko spolu podusíme. Prilejeme víno,
zvyšok vývaru a necháme prevrieť. Osolíme a okoreníme. K
zelenine pridáme štipku sušeného tymianu. Na veľký pekáč dáme
zeleninu, na ktorú poukladáme kúsky kapúna. Pečieme vo
vyhriatej rúre približne 45 minút. Dochutíme podľa
potreby. Podávame s varenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára