sobota 10. septembra 2016

Koláč s ovsených vločiek s pohánkovou múkou

3 vajcia., 500 g jemných ovsených vločiek., 200 g pohánkovej múky., 500 g rastlinného tuku., 2 kávové lyžičky škorice., 1 balíček prášku do pečiva., 250 g sirupu z cukrovej repy (resp. 100 g hrozienok)., 1 – 2 šálky mlieka.,
V 100 g rozpáleného tuku upražíme ovsené vločky do zlatožlta a necháme ich vychladnúť. Zvyšný tuk (400 g) vyšľaháme do penista s vajcami, vmiešame repný sirup, múku, prášok do pečiva a hrozienka, nakoniec pridáme upražené ovsené vločky a mlieko – toľko, aby sa cesto odtrhávalo od lyžice. Pri pridávaní mlieka treba dávať pozor, aby cesto nebolo príliš riedke. Hotové cesto vlejeme do vymastenej formy a pomaly pečieme odhneda pri teplote 180º C cca 50 – 60 minút. Skontrolujeme špáradlom, či je cesto upečené. Ak na špáradle cesto zostane, koláč necháme piecť dlhšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára