3
vajcia., 500 g jemných ovsených vločiek., 200 g pohánkovej múky.,
500 g rastlinného tuku., 2 kávové lyžičky škorice., 1 balíček
prášku do pečiva., 250 g sirupu z cukrovej repy (resp. 100 g
hrozienok)., 1 – 2 šálky mlieka.,
V
100 g rozpáleného tuku upražíme ovsené vločky do zlatožlta a
necháme ich vychladnúť. Zvyšný tuk (400 g) vyšľaháme do
penista s vajcami, vmiešame repný sirup, múku, prášok do pečiva
a hrozienka, nakoniec pridáme upražené ovsené vločky a mlieko –
toľko, aby sa cesto odtrhávalo od lyžice. Pri pridávaní mlieka
treba dávať pozor, aby cesto nebolo príliš riedke. Hotové cesto
vlejeme do vymastenej formy a pomaly pečieme odhneda pri teplote
180º C cca 50 – 60 minút. Skontrolujeme špáradlom, či je cesto
upečené. Ak na špáradle cesto zostane, koláč necháme piecť
dlhšie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára