2
viazaničky pažítky, 100 g zemiakov, 100 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g
nakladaných uhoriek, 25 g sterilizovaného hrášku, 150 g kyslých
jabĺk, šťava z 1 citróna, 1 ČL octu, 1 ČL plnotučnej horčice,
štipka cukru, soľ, mleté čierne korenie, 100 g majonézy
Zemiaky
uvaríme v šupke asi 15 minút. Potom ich schladíme pod studenou
vodou a ošúpeme. Mrkvu a zeler uvaríme samostatne v osolenej vode.
Zeleninu scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Ošúpané zemiaky, mrkvu, zeler, jablka spolu s uhorkami pokrájame
na kocky, pridáme odkvapkaný hrášok. V miske rozmiešame majonézu
spolu s plnotučnou horčicou, octom, cukrom, korením a soľou.
Necháme odležať. Pridáme zeleninu. Šalát podávame v mise,
ktorej boky sme vyložili steblami pažítky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára