500
g jelenieho mäsa zo stehna, 100 g údeného mäsa, 40 g údenej
slaniny, horčica, 50 g cibule, 2 kyslé uhorky, soľ, mleté čierne
korenie, 20 g masti, lyžička červenej papriky, niekoľko zrniek
čierneho a nového korenia, 20 g hladkej múky
Dobre
odblanené a umyté jelenie stehno nakrájame na rezne a naklepeme.
Potrieme horčicou, pridáme očistenú posekanú cibuľu, na rezance
pokrájané uhorky a pokrájané údené mäso. Osolíme, posypeme
mletým čiernym korením, zakrútime a previažeme bielou niťou. V
tlakovom hrnci rozpražíme na kocky nakrájanp slaninu spolu s
masťou, speníme na nej posekanú cibuľu, opaprikujeme, vložíme
pripravené závitky, osolíme a opražíme. Potom pridáme celé
čierne a nové korenie a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave. Keď
sa šťava vyparí, výpek zaprášime múkou, podlejeme horúcou
vodou a hrniec uzavrieme. Pod tlakom dusíme 20 minút. Z udusených
závitkov odstránime niť a upravíme ich na misu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára