utorok 6. septembra 2016

Jelenie závitky v tlakovom hrnci

500 g jelenieho mäsa zo stehna, 100 g údeného mäsa, 40 g údenej slaniny, horčica, 50 g cibule, 2 kyslé uhorky, soľ, mleté čierne korenie, 20 g masti, lyžička červenej papriky, niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, 20 g hladkej múky
Dobre odblanené a umyté jelenie stehno nakrájame na rezne a naklepeme. Potrieme horčicou, pridáme očistenú posekanú cibuľu, na rezance pokrájané uhorky a pokrájané údené mäso. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením, zakrútime a previažeme bielou niťou. V tlakovom hrnci rozpražíme na kocky nakrájanp slaninu spolu s masťou, speníme na nej posekanú cibuľu, opaprikujeme, vložíme pripravené závitky, osolíme a opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vyparí, výpek zaprášime múkou, podlejeme horúcou vodou a hrniec uzavrieme. Pod tlakom dusíme 20 minút. Z udusených závitkov odstránime niť a upravíme ich na misu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára