500
g jelenieho mäsa zo stehna., 1 lyžica octu., 1 cibuľa., 1 mrkva.,
1 petržlen., 1 malý zeler., 1 bobkový list., kúsok tymianu., 1
malý citrón., soľ., celé čierne korenie., 3 zrnká., borievok.,
zelená petržlenová vňať., 60 g masla., 10 g cukru., 30 g
strúhanky.,
Odblanené
a odležané jelenie mäso vložíme do hrnca so studenou vodou. Po
hodinovom varení pridáme ocot, cibuľu, očistenú mrkvu, petržlen,
zeler, bobkový list, tymian, pokrájaný citrón, soľ, celé čierne
korenie, borievky, zelenú petržlenovú vňať a všetko uvaríme do
mäkka. Mäkké mäso vyberieme, osušíme obrúskom, dáme na pekáč,
polejeme rozpusteným maslom, posypeme jemnou strúhankou a cukrom.
Vložíme o rúry a pečieme, kým sa cukor nerozpustí. Upečené
mäso pokrájame a podávame s višňovou alebo ríbezľovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára