utorok 6. septembra 2016

Bábovka s mandarínkami

250 g stuženého tuku, 200 g kryštálového cukru, balíček vanilínového cukru, 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku, 5 vajec, 350 g hrubej múky, 50 g škrobovej múčky, balíček prášku do pečiva, 50 ml mlieka,konzerva mandarínkového kompótu, tuk na vymastenie formy
Tuk vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Do zmesi postupne pridávame po jednom vajcia a zašľaháme. Do väčšej misy preosejeme múku spolu so škrobovou múčkou, s práškom do pečiva a pudingom. Múčnu zmes spojíme s tukovou a dôkladne premiešame. Pridáme mlieko.bKompót zlejeme a mandarínky zapracujeme do cesta. Formu na bábovku vymastíme a cesto do nej preložíme. Bábovku pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme ešte 10 minút vo forme, vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára