600
g jelenieho mäsa zo stehna, 2 kyslé uhorky, 50 g šunky, 50 g
údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masti, 2,5 dl
kyslej smotany, 2 kyslé uhorky do omáčky
Mäso
z jelenieho stehna umyjeme, odblaníme,prešpikujeme na rezance
pokrájanými uhorkami, šunkou a údenou slaninou. Osolíme,
okoreníme a na rozpálenej masti zo všetkých strán opečieme.
Podlejeme horúcou vodou a v rúre upečieme domäkka. Občas
polievame vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na
plátky. Šťavu zalejeme kyslou smotanou, pridáme pokrájané kyslé
uhorky a necháme zovrieť. Omáčku nalejeme na mäso a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára