utorok 6. septembra 2016

Jelenie stehno s kyslými uhorkami

600 g jelenieho mäsa zo stehna, 2 kyslé uhorky, 50 g šunky, 50 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masti, 2,5 dl kyslej smotany, 2 kyslé uhorky do omáčky
Mäso z jelenieho stehna umyjeme, odblaníme,prešpikujeme na rezance pokrájanými uhorkami, šunkou a údenou slaninou. Osolíme, okoreníme a na rozpálenej masti zo všetkých strán opečieme. Podlejeme horúcou vodou a v rúre upečieme domäkka. Občas polievame vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu zalejeme kyslou smotanou, pridáme pokrájané kyslé uhorky a necháme zovrieť. Omáčku nalejeme na mäso a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára