utorok 6. septembra 2016

Jelenie rezne na víne

500 g jelenieho mäsa, soľ, mleté čierne a nové korenie, 50 g masti, 40 g údenej slaniny, 80 g cibule, 80 g koreňovej zeleniny, kúsok celej škorice, 2 klinčeky, citrónová kôra, 20 g hladkej múky, citrónová šťava, 1 dl červeného vína, cukor
Odležané jelenie mäso umyjeme, pokrájame na rezne a naklepeme. Osolíme, okoreníme a na rozpálenej masti z oboch strán opečieme. Do masti po opekaní pridáme na kocky pokrájanú slaninu, posekanú cibuľu, kusok celej škorice a citrónovej kôry, klinčeky, vložíme opečené rezne a podlejeme horúcou vodou. Prikryté pomaly dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, pridáme citrónovú šťavu, víno, necháme povariť a prepasírujeme. Podľa chuti môžeme pridať cukor. Jelenie rezne vložíme znova do omáčky a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára