500
g jelenieho mäsa, soľ, mleté čierne a nové korenie, 50 g masti,
40 g údenej slaniny, 80 g cibule, 80 g koreňovej zeleniny, kúsok
celej škorice, 2 klinčeky, citrónová kôra, 20 g hladkej múky,
citrónová šťava, 1 dl červeného vína, cukor
Odležané
jelenie mäso umyjeme, pokrájame na rezne a naklepeme. Osolíme,
okoreníme a na rozpálenej masti z oboch strán opečieme. Do masti
po opekaní pridáme na kocky pokrájanú slaninu, posekanú cibuľu,
kusok celej škorice a citrónovej kôry, klinčeky, vložíme
opečené rezne a podlejeme horúcou vodou. Prikryté pomaly dusíme.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, pridáme
citrónovú šťavu, víno, necháme povariť a prepasírujeme. Podľa
chuti môžeme pridať cukor. Jelenie rezne vložíme znova do omáčky
a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára