600
g jelenieho pliecka, 60 g údenej slaniny, soľ, olej, 50 g cibule,
150 g koreňovej zeleniny, celé čierne a nové korenie, 10 g
hladkej múky, 1 dl červeného vína, hovädzí vývar
Pliecko
vykostíme, odblaníme, umyjeme, prešpikujeme, pokrájame údenou
slaninou, osolíme a necháme postáť. Na oleji speníme nadrobno
posekanú cibuľu, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu, celé
čierne a nové korenie, trochu opražíme a pridáme pripravené
mäso. Podlejeme horúcou vodou a pečieme v rúre. Občas polievame
vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášíme
múkou, prilejeme víno, podľa potreby vývar, trochu podusíme a
prepasírujeme. Upečené mäso pokrájame, polejeme šťavou a
podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára