utorok 6. septembra 2016

Jelenie pliecko pečené so zeleninou

600 g jelenieho pliecka, 60 g údenej slaniny, soľ, olej, 50 g cibule, 150 g koreňovej zeleniny, celé čierne a nové korenie, 10 g hladkej múky, 1 dl červeného vína, hovädzí vývar
Pliecko vykostíme, odblaníme, umyjeme, prešpikujeme, pokrájame údenou slaninou, osolíme a necháme postáť. Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu, celé čierne a nové korenie, trochu opražíme a pridáme pripravené mäso. Podlejeme horúcou vodou a pečieme v rúre. Občas polievame vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášíme múkou, prilejeme víno, podľa potreby vývar, trochu podusíme a prepasírujeme. Upečené mäso pokrájame, polejeme šťavou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára