600
g jelenieho mäsa z chrbta, soľ, 1 dl bieleho vína, lyžica octu,
celé čierne a nové korenie, 2 klinčeky, 3 zrnká borievok, kúsok
tymianu, 2 bobkové listy, cibuľa
citrónový
chren: 100 g chrenu, 20 g cukru, citrón
Jelenie
mäso odblaníme, osolíme, polejeme vínom, octom, pridáme celé
čierne a nové korenie, klinčeky, borievky, tymian, bobkové listy,
cibuľu a dobre podlejeme horúcou vodou. Prikryjeme a za stáleho
polievania vlastnou šťavou udusíme domäkka. Udusené mäso
vyberieme a pokrájame na plátky. Polejem prepasírovanou šťavou a
ako prílohu podávame citrónový chren.
Citrónový
chren: Do misy dáme cukor, postrúhanú citrónovú kôru, šťavu z
citróna, postrúhaný chren a dobre vymiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára