utorok 6. septembra 2016

Jelení chrbát dusený na víne

600 g jelenieho mäsa z chrbta, soľ, 1 dl bieleho vína, lyžica octu, celé čierne a nové korenie, 2 klinčeky, 3 zrnká borievok, kúsok tymianu, 2 bobkové listy, cibuľa
citrónový chren: 100 g chrenu, 20 g cukru, citrón
Jelenie mäso odblaníme, osolíme, polejeme vínom, octom, pridáme celé čierne a nové korenie, klinčeky, borievky, tymian, bobkové listy, cibuľu a dobre podlejeme horúcou vodou. Prikryjeme a za stáleho polievania vlastnou šťavou udusíme domäkka. Udusené mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Polejem prepasírovanou šťavou a ako prílohu podávame citrónový chren.

Citrónový chren: Do misy dáme cukor, postrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna, postrúhaný chren a dobre vymiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára