kurča
s hmotnosťou 1500 g,2 čajové lyžičky sladového octu, 150 ml
bieleho octu, fritovací olej, 40 g sladového cukru, pol čajovej
lyžičky korenia piatich vôní, 1 čajová lyžička soli
Kurča
umyjeme a zavesíme ho na hák, aby odkvapkalo a oschlo. Koža oschne
rýchlo. Polejeme ho 5 krát vriacou vodou, aby sa koža čiastočne
uvarila. To spôsobí, že bude pri fritovaní krehká. Vnútornú
dutinu kurčaťa dobre vytrieme soľou a mletým korením piatich
vôní.Sladový cukor s octami rozpustíme v panvici na miernom
plameni. Touto zmesou kurča niekoľkokrát polejeme a roztok necháme
stekať do pekáča. Kurča necháme asi 1 a pol hodiny visieť a
oschnúť, až je koža hladká a lesklá. Rozohrejeme fritovací
olej a kurča fritujeme asi 10 minút. Horúci olej naň priebežne
nalievame naberačkou, až kurča získa tmavohnedý odtieň. (Koža
sa ľahko nadúva.) Pražíme ho ďalšie asi 4 minúty a potom
vyberieme z oleja. Necháme ho odkvapkať na obrúsku, nakrájame
na malé kúsky a podávame so zálevom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára