270
g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky), 450 g baklažánov
(nakrájaných na kúsky veľké 5 x 6 cm), 3 nasekané jarné
cibuľky, 2 strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na plátky),
1 lyžica sójovej pasty (alebo červených fazúľ z konzervy
rozotretých na pastu), 6 lyžíc oleja, 450 ml kuracieho vývaru, 2
cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nakrájaného na
plátky), pol čajovej lyžičky mletého chilli korenia, soľ
Koreniny
a pochutiny: 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, 1 lyžica
kukuričného škrobu, 2 lyžice vývaru alebo vody ak treba, pol
čajovej lyžičky cukru
Vo
woku rozpálime 4 lyžice oleja a za stáleho miešania pražíme v
ňom cesnak asi 2 minúty. Pridáme baklažán, ktorý nasaje všetok
olej. Pražíme asi 4 minúty a stále miešame, aby sa pokrm
nepripálil. Pridáme sójovú pastu, mleté chilli korenie, podľa
chuti osolíme a dobre zamiešame. Prilejeme kurací vývar.
Prikryjeme a varíme asi 6 minút na miernom plameni. Vyberieme
baklažán a naukladáme ho na misu. Omáčku necháme naboku. Wok
vytrieme a rozpálime v ňom zvyšný olej. Zázvor pražíme za
stáleho miešania asi 1 minútu. Pridáme cibuľu, kurča a za
stáleho miešania oprážame asi 2 minúty. Pridáme zmiešané
koreniace prísady a zliatu šťavu z baklažánov a povaríme na
miernom plameni, dokiaľ nezhustne. Nalejeme na baklažán a ihneď
podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára