4
kuracie stehná, 100 g varenej šunky, 150 g nastrúhaného ovčieho
syra, 4 lyžice masla, 200 ml červeného vína, 1 červená paprika,
1 zelená paprika, 1 konzerva olúpaných paradajok, 1 malá konzerva
zeleného hrášku, 1 malá konzerva mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky
cesnaku, 2 lyžice múky, 250 ml hydinového vývaru, šťava z 1
citróna, zväzok pažítky, trochu cukru, mleté čierne korenie,
soľ
Kuracie
stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme
mletým čiernym korením. Potom ich krátko opečieme v rozpálenom
masle zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Vo zvyšnom masle krátko opečieme cesnak rozotretý so soľou,
šunku nakrájanú na prúžky, nadrobno nakrájanú cibuľu a
papriky na prúžky. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime
múkou, prilejeme červené víno, hydinový vývar a pridáme
paradajky.Potom pridáme stehná, hrniec uzavrieme a dusíme vo
vyhriatej rúre asi 40 minút. Krátko pred dodusením pridáme
odkvapkaný hrášok a mrkvu. Nakoniec ochutíme soľou, mletým
čiernym korením, citrónovou šťavou a cukrom. Posypeme
nakrájanou pažítkou, nastrúhaným syrom a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára