500
g jelenieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 10 g hladkej múky,
0,5 dl oleja, 2,5 dl vody, celé korenie, bobkový list, majorán, 60
g cibule, 4 zemiaky, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 2 mrkvy
Odblanené
jelenie mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Osolíme, okoreníme
mletým čiernym korením, poprášime múkou a v rozpálenom oleji
opražíme. Opečené mäso zalejeme vodou alebo bielym vínom,
pridáme celé čierne korenie, bobkový list a prikryté pomaly
dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu očistenú, nadrobno
posekanú cibuľu, na kocky pokrájané očistené zemiaky,
rajčiakový pretlak, kolieska mrkvy o dochutíme majoránom.
Zalejeme vínom alebo vodou a dusíme, kým všetko nezmäkne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára