utorok 6. septembra 2016

Dusené jelenie mäso so zemiakmi

500 g jelenieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 10 g hladkej múky, 0,5 dl oleja, 2,5 dl vody, celé korenie, bobkový list, majorán, 60 g cibule, 4 zemiaky, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 2 mrkvy
Odblanené jelenie mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou a v rozpálenom oleji opražíme. Opečené mäso zalejeme vodou alebo bielym vínom, pridáme celé čierne korenie, bobkový list a prikryté pomaly dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu očistenú, nadrobno posekanú cibuľu, na kocky pokrájané očistené zemiaky, rajčiakový pretlak, kolieska mrkvy o dochutíme majoránom. Zalejeme vínom alebo vodou a dusíme, kým všetko nezmäkne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára