500
g jelenieho mäsa, 60 g údenej slaniny, 60 g cibule, soľ, červená
paprika, 150 g koreňovej zeleniny, celé čierne korenie, 2
klinčeky, 4 zrnká borievok, 1 dl červeného vína, 5 sušených
sliviek, 20 g orechových jadier, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 30
g chlebovej kôrky, ocot
Odblanené
jelenie mäso umyjeme a osušíme obrúskom. Údenú slaninu
pokrájame na kocky, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, popražíme,
vložíme pripravené mäso a opečieme. Osolíme, opaprikujeme,
pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, celé čierne
korenie, klinčeky, pomleté borievky, trochu vína, podlejeme
horúcou vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme a
pokrájame na plátky. Šťavu prepasírujeme, prilejeme víno,
pridáme umyté vykôstkované a na malé kúsky pokrájané sušené
slivky a posekané orechové jadrá. Z masla a múky upražíme
svetlú zápražku, zahustíme ňou omáčku, pridáme chlebovú
kôrku, podľa potreby vodu a všetko dobre povaríme. Podľa chuti
okyslíme octom. Hotovou omáčkou polejeme pokrájané mäso.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára