utorok 6. septembra 2016

Dusené jelenie mäso s pikantnou omáčkou

500 g jelenieho mäsa, 60 g údenej slaniny, 60 g cibule, soľ, červená paprika, 150 g koreňovej zeleniny, celé čierne korenie, 2 klinčeky, 4 zrnká borievok, 1 dl červeného vína, 5 sušených sliviek, 20 g orechových jadier, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 30 g chlebovej kôrky, ocot
Odblanené jelenie mäso umyjeme a osušíme obrúskom. Údenú slaninu pokrájame na kocky, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, popražíme, vložíme pripravené mäso a opečieme. Osolíme, opaprikujeme, pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, celé čierne korenie, klinčeky, pomleté borievky, trochu vína, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu prepasírujeme, prilejeme víno, pridáme umyté vykôstkované a na malé kúsky pokrájané sušené slivky a posekané orechové jadrá. Z masla a múky upražíme svetlú zápražku, zahustíme ňou omáčku, pridáme chlebovú kôrku, podľa potreby vodu a všetko dobre povaríme. Podľa chuti okyslíme octom. Hotovou omáčkou polejeme pokrájané mäso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára