sobota 10. septembra 2016

Viedenské gule

10 čerstvých rožkov, 4 vajcia,2 dcl. oleja,2 dcl hrubej múky,2 dcl mlieka, nasekaná bazalka alebo korenie na bylinkové maslo,soľ
Rožky nakrájať na malé kocky, pridať všetky ingrediencie, dobre premiešať, nie zmiesiť, na kašu. Na koniec mokrou rukou (stále si ju vlhčiť) robiť gule cca. 7-10 cm. Nechať postáť. Do širokého hrcna dať zovrieť vodu. Gule po dvoch kusoch dať do igelitových sáčkov a vložiť dovriacej vody. Varia sa 12 min. potom ich treba otočiť a znova daľších 12 min. Nakoniec vybrať a podľa chuti nakrájať alebo servírovať vcelku. Najlepšie sú na druhý deň po uvarení.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára