sobota 24. septembra 2016

Mračná-recept

15 dkg masti (bravčovej)., 1,5 dcl vody., 150 dkg hladkej múky., 6 celé vajcia.,
Krém – celé vajce., ½ hery., 15 dkg práškového cukru., 2 zlaté klasy., 1 – 2 l mlieka., 5 pl práškového cukru.,
Šľahačka – 2 práškové šľahačky.,
15 dkg masti, 1,5 dcl vody necháme zovrieť, pridáme hladkú múku a odstavíme. Postupne do cesta vmiešame po jednom vajci. Cesto rozdelíme na tri časti a mokrou stierkou rozotrieme na už vopred pripravené tri plechy. Stierku musíme mať stále mokrú. Plech vymastíme masťou a zlejeme studenou vodu. Postupne pečieme pri 225 – 250 stupňovej teplote.

Krém – Vajce ,heru a práškový cukor vymiešame do spenenia, pridáme uvarený puding. Prvý plát cesta natrieme uvareným krémom a prikryjeme druhým cestom. Tento natrieme vyšľahanou šľahačku z dvoch práškových šľahačiek. Prikryjeme tretím plátom, ktorý postriekame čokoládovou polevou. Krájame pilníkovým nožom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára