sobota 10. septembra 2016

Lokše zapekané

1,5 kg zemiaky,1 vajce,soľ,350-400 g hladká múka,tvaroh,kyslá smotana
Uvarené zemiaky pretrieme,pridáme vajce,sol,múku vypracujeme cesto Z cesta sformujeme valec,pokrájame na rovnaké kúsky a každý kúsok rozvalkáme na okrúhlu lokšu.podľa velkosti sporákovej platni hrúbky asi 2-2,5 milimetra Pripravené lokše upečieme z obidvoch strán nasucho na sporákovej platni. Tvaroh,smotanu,soĺ spolu rozmiešame.Upečené lokše jednu po druhej namáčame do vriacej vody a hne´d vytiahneme. Takto upravené lokše dávame do zapekacej misky(lokša,tvaroh a znova opakujeme).Posledná vrstva musí byť tvaroh. Prikryjeme a zapečieme asi 15 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára