1,5
kg zemiaky,1 vajce,soľ,350-400 g hladká múka,tvaroh,kyslá smotana
Uvarené
zemiaky pretrieme,pridáme vajce,sol,múku vypracujeme cesto Z cesta
sformujeme valec,pokrájame na rovnaké kúsky a každý kúsok
rozvalkáme na okrúhlu lokšu.podľa velkosti sporákovej platni
hrúbky asi 2-2,5 milimetra Pripravené lokše upečieme z obidvoch
strán nasucho na sporákovej platni. Tvaroh,smotanu,soĺ
spolu rozmiešame.Upečené lokše jednu po druhej namáčame do
vriacej vody a hne´d vytiahneme. Takto upravené lokše dávame do
zapekacej misky(lokša,tvaroh a znova opakujeme).Posledná vrstva
musí byť tvaroh. Prikryjeme a zapečieme asi 15 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára