sobota 24. septembra 2016

Kurací špíz

kuracie mäso, cibuľa, slanina,
marináda: 3 PL sójovej omáčky, 1 PL bieleho vína, 1 L zázvoru, 1 L cukru, 1 L soli, 3 strúčiky cesnaku,
poleva: 2 PL sójovej omáčky, 2 PL medu,
Príloha – brokolica, biele korenie, soľ, vegeta, biele víno, cesnak,
Suroviny na marinádu zmiešame, vložíme do nej mäso pokrájané na kocky a 2 hod. marinujeme. Mäso, cibuľu pokrájanú na kolieska, slaninu pokrájanú na štvorce napichujeme na špajdľu. Takto pripravené špízy potrieme polevou a grilujeme. Počas grilovania ho občas potierame polevou.
Pokrájaný cesnak speníme na oleji, pridáme predvarenú brokolicu rozobratú na ružičky, korenie, vegetu, podlejeme vínom a podusíme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára