2
balíčky lisovaného kandizovaného ovocia, 1
balíček hrozienok,100 g orechov, 500
g kockového
cukru, 1/4
l rumu, 1
dl slivovice, 1
l vareného
korenného vína, 1/2 l horúceho čaju, šťava
z 1 citrónu a 1 pomaranča
Do
väčšej misky z jenského skla pokrájané kandizované ovocie,
pridáme hrozienka a posekané orechy, premiešame a cez misku
preložíme oceľový rošt. Pred polnocou osobitne uvaríme čaj a
vínu. Do čaju nalejeme precedenú šťavu z citróna a pomaranča.
Asi 20 minút pred polnocou rozhrnieme na rošte cukor, trochu ho
polejeme rumom a slivovicou a zapálime. Zhasneme svetlo a môžeme
pozorovať, ako roztopený pálený cukor kvapká do misy. Keď
dohorí, rošt odnesieme, prilejeme horúce víno a horúci čaj,
premiešame a naberieme do pohárov s uškami alebo do keramických
šálok.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára