pondelok 5. septembra 2016

Ruský šalát

500 g zemiakov, 200 g mrkvy, 150 g zelenej fazuľky, 150 g hrášku,1 červenú papriku, 3 PL kapár, 150 g majonézy, 3 PL vínneho octu, soľ, čierne korenie, 2 vajcia natvrdo
V osolenej vode fazuľku prudko povaríme, po 5 minútach pridáme na kocky pokrájané zemiaky a mrkvu, po ďalších 2 minútach pokrájanú papriku a hrášok. Uvarenú zeleninu precedíme, opláchneme studenou vodou, presypeme do misy a necháme vychladnúť. Pridáme kapary a majonézu, ktorú sme zmiešali so soľou, mletým čiernym korením, octom a 3 lyžicami nálevu z kapár. Premiešame, dochutíme, necháme odstáť v chlade. Ozdobíme ho štvrtkami natvrdo uvarených vajec.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára