250
g zemiakov, 800 g teľacieho mäsa, soľ, korenie, 30 g palmarinu,
500 g cukety, 1/8 l zeleninového vývaru, viazanička krkošky,
citrónová šťava
Zemiaky
umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na tenké plátky. Teľacie
mäso umyjeme, osušíme, okoreníme. Plech potrieme palmarinom,
položíme naň veľký, rovnomerne hrubý plátok teľacieho mäsa.
Zemiakové plátky poukladáme na mäso, pritlačíme, osolíme
a okoreníme. Pečieme na strednom rošte pri teplote 200
stupňov hodinu. Zvyšný tuk roztopíme a potierame ním
zemiakovú kôrku. Dopekáme pri teplote 250 stupňov 10 minút.
Necháme v rúre ešte 5 minút postáť a potom plech
vyberieme a mäso nakrájame na plátky. Podávame s cuketami.
Umyté a očistené cukety pozdĺžne nastrúhame na tenké
plátky a opečieme v horúcom masle 3 minúty. Potom ich
okoreníme, prilejeme šťavu a pridáme nadrobno nakrájanú
krkonošku. Ochutíme soľou, korením korením a citrónovou
šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára