nedeľa 25. septembra 2016

Teľacie plátky so zemiakovou kôrkou

250 g zemiakov, 800 g teľacieho mäsa, soľ, korenie, 30 g palmarinu, 500 g cukety, 1/8 l zeleninového vývaru, viazanička krkošky, citrónová šťava
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na tenké plátky. Teľacie mäso umyjeme, osušíme, okoreníme. Plech potrieme palmarinom, položíme naň veľký, rovnomerne hrubý plátok teľacieho mäsa. Zemiakové plátky poukladáme na mäso, pritlačíme, osolíme a okoreníme. Pečieme na strednom rošte pri teplote 200 stupňov hodinu. Zvyšný tuk roztopíme a potierame ním zemiakovú kôrku. Dopekáme pri teplote 250 stupňov 10 minút. Necháme v rúre ešte 5 minút postáť a potom plech vyberieme a mäso nakrájame na plátky. Podávame s cuketami. Umyté a očistené cukety pozdĺžne nastrúhame na tenké plátky a opečieme v horúcom masle 3 minúty. Potom ich okoreníme, prilejeme šťavu a pridáme nadrobno nakrájanú krkonošku. Ochutíme soľou, korením korením a citrónovou šťavou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára