2
cibule., 2 mrkvy., 3 petržleny., 1 zeler., 200 g bielej fazule., 200
g hrachu., 200 g šošovice., 4 väčšie zemiaky., 100 g sušených
húb., 4 strúčiky cesnaku., 4 PL hladkej múky., olej., soľ.,
korenie., rascu., majoránku., polievkové korenie
placky
– 4 varené zemiaky, 1 vajce, 4 PL polohrubej múky, soľ, masť na
opekanie.
Strukoviny
a huby vopred namočíme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu,
pridáme rascu a nakrájanú zeleninu. Zalejeme vodou, osolíme,
okoreníme a necháme variť. Pridáme hrach, šošovicu, fazuľu a
huby. Potom pridáme nakrájané zemiaky. Dochutíme cesnakom a
majoránkou, polievkovým korením a povaríme.
Placky
– zemiaky prelisujeme, zmiešame s múkou, vajcom a z cesta
vytvoríme placky ktoré vyprážame na masti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára