sobota 24. septembra 2016

Staročeská hŕstková polievka s plackami

2 cibule., 2 mrkvy., 3 petržleny., 1 zeler., 200 g bielej fazule., 200 g hrachu., 200 g šošovice., 4 väčšie zemiaky., 100 g sušených húb., 4 strúčiky cesnaku., 4 PL hladkej múky., olej., soľ., korenie., rascu., majoránku., polievkové korenie
placky – 4 varené zemiaky, 1 vajce, 4 PL polohrubej múky, soľ, masť na opekanie.
Strukoviny a huby vopred namočíme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme rascu a nakrájanú zeleninu. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a necháme variť. Pridáme hrach, šošovicu, fazuľu a huby. Potom pridáme nakrájané zemiaky. Dochutíme cesnakom a majoránkou, polievkovým korením a povaríme.

Placky – zemiaky prelisujeme, zmiešame s múkou, vajcom a z cesta vytvoríme placky ktoré vyprážame na masti. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára