sobota 24. septembra 2016

Marináda Martinique

2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 chili papričky, 2 PL medu, 2 PL sójovej omáčky, 4 PL oleja, 1 PL citrónovej šťavy, štipku mletej škorice, štipku mletého muškátového orecha, 1 PL tymiánu
Zmiešame pretlačený cesnak, najemno nakrájanú cibuľu, očistené a nakrájané chili papričky, sójovú omáčku, med, olej, citrónovú šťavu a koreniny. Vhodné na hydinu – Kura dôkladne potrieme zo všetkých strán (aj zvnútra) marinádou a necháme v chladničke marinovať celú noc. Na druhý deň pečieme pri 180 °C asi 30 min.
Príloha – zeleninový šalát a biely chlieb, zemiaky alebo ryža.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára