nedeľa 25. septembra 2016

Biskvitové magdalénky

90 g margarínu, 3 vajcia, štipka soli, balíček vanilkového cukru, balíček prášku do pečiva, 90 g polohrubej múky, citrónová kôra, rumová príchuť alebo 2 lyžice kakaového prášku
Na zdobenie: práškový cukor, čokoládová poleva, kryštálový cukor, na žlto zafarbený marcipán, ružová cukrová poleva

Margarín rozpustíme na miernom ohni a necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme do penista a postupne do nich pridávame cukor, soľ a vanilínový cukor a šľaháme, až kým sa cukor nerozpustí. Do vyšľahanej masy pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva, citrónovú kôru alebo rum, prípadne kakao a napokon rozpustený tuk. Vymastené a múkou vysypané formičky na medvedie labky naplníme masou do 2/3 a položíme ich na plech. V predhriatej rúre pri 200 stupňoch pečieme 7-12 hodín. Formičky vyberieme, zákusky opatrne uvoľníme nožom, vyklopíme z nich a necháme vychladnúť. Magdalénky podľa chuti pocukrujeme alebo namáčame do polevy a posypeme kryštálovým cukrom. Polejeme ich ružovou cukrovou polevou, ozdobíme marcipánom alebo inak podľa vlastnej fantázie. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára