90
g margarínu, 3 vajcia, štipka soli, balíček vanilkového cukru,
balíček prášku do pečiva, 90 g polohrubej múky, citrónová
kôra, rumová príchuť alebo 2 lyžice kakaového prášku
Na
zdobenie: práškový cukor, čokoládová poleva, kryštálový
cukor, na žlto zafarbený marcipán, ružová cukrová poleva
Margarín
rozpustíme na miernom ohni a necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme
do penista a postupne do nich pridávame cukor, soľ a vanilínový
cukor a šľaháme, až kým sa cukor nerozpustí. Do vyšľahanej
masy pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva, citrónovú kôru
alebo rum, prípadne kakao a napokon rozpustený tuk. Vymastené a
múkou vysypané formičky na medvedie labky naplníme masou do 2/3 a
položíme ich na plech. V predhriatej rúre pri 200 stupňoch
pečieme 7-12 hodín. Formičky vyberieme, zákusky opatrne uvoľníme
nožom, vyklopíme z nich a necháme vychladnúť. Magdalénky podľa
chuti pocukrujeme alebo namáčame do polevy a posypeme kryštálovým
cukrom. Polejeme ich ružovou cukrovou polevou, ozdobíme marcipánom
alebo inak podľa vlastnej fantázie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára