streda 31. augusta 2016

Spievajúca ryža

100 g ryže s krátkym zrnom
Príprava ryžovej kôrky: Ryžu 5 krát prepláchneme v studenej vode, až je odtekajúca voda čistá. Ryžu necháme odkvapkať, dáme ju do hrnca s 300 ml vody a uvedieme do varu. Znížime teplotu na mierny stupeň a ryžu pozvoľna varíme asi 20 minút. Odstavíme ju z plameňa a necháme prikrytú stáť asi 30 minút.Preložíme ju na panvicu s takou povrchovou úpravou, ktorá zabraňuje pripáleniu. Rovnomerne ju rozložíme vo vrstve hrubej asi 1 cm. Na veľmi miernom plameni ju zohrievame asi 50 minút. Obrátime ju a pečieme na miernom plameni ďalšiu hodinu. Ryža by mala byť dosť suchá. Rozkrájame ju na štvorce veľké 5 cm a skladujeme v sklenej nádobe s viečkom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára