streda 31. augusta 2016

Bambusové výhonky s listovou zeleninou

220 g špenátu (alebo nakrájanej brokolice), 2 lyžice oleja na opraženie.
Koreniny a pochutiny: 100 g bambusových výhonkov nakrájaných na plátky, 120 ml kuracieho vývaru, štvrť čajovej lyžičky Glutasolu (môžeme vynechať), štvrť čajovej lyžičky cukru, štvrť čajovej lyžičky soli
Omáčka: 1 čajová lyžička sójovej omáčky, 1 čajová lyžička kukuričného škrobu, 1 lyžica horúceho oleja, 2 čajové lyžičky vody, štipka Glutasolu

Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja. Špenát v ňom pražíme asi 2 minúty a potom pridáme zmiešané koreniace prísady. Povaríme asi 1 minútu na miernom plameni a preložíme z woku do misy.Rozohrejeme wok a nalejeme doň 1 lyžicu oleja. Pridáme bambusové výhonky a pražíme asi 2 minúty. Do woku vrátime naspäť špenátovú zmes. Povaríme asi 3 minúty. Pridáme prísady na zahustenie omáčky a varíme asi 2 minúty.Podávame s pečenou pekinskou kačicou alebo ako prílohu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára