streda 31. augusta 2016

Rožková knedľa

8 rožkov, 4 dl mlieka, 4 vajcia, 4 PL oleja, 4 PL hrubej múky, pol čajovej lyžičky soli
Dáme variť vodu. Rožky pokrájame na kocky. Všetky prísady okrem bielkov rozhabarkujeme, vylejeme na rožky a zľahka premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame do masy. Rozdelíme ju na 2 časti, každú zabalíme do mikroténu a na koncoch pevnou niťou dobre zviažeme. Vložíme do vriacej vody a varíme 30 minút, po 15 minútach knedle otočíme. Uvarené knedle vyberieme, odbalíme a viackrát pichneme ihlicou, aby unikla para. Po 5 minútach nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Takto upravenú, vychladnutú knedľu môžeme odložiť do mrazničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára