streda 31. augusta 2016

Rýchle francúzske zemiaky

800 g zemiakov, 5 natvrdo uvarených vajec, 1 čersvé vajce, 100 ml mlieka, 300 g mäkkej (údenej) klobásy, 1 veľká cibuľa, olej na vymastenie misy, mleté čierne korenie, sol
Zemiaky očistíme, umyjeme a surové nakrájame asi na 3 až 4 mm hrubé plátky. Vajcia očistíme a nakrájame na plátky a potom na malé kúsky. Na vymastenú misu uložíme vrstvu zemiakov, ktoré posolíme a jemne okoreníme. Na zemiaky položíme nakrájanú klobásu, nadrobno nasekanú cibuľu a kúsky vajec. Takto pokračujeme až kým neminieme všetky suroviny. Skončíme opäť vrstvou zemiakov.Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút, kým nie sú zemiaky mäkké. V pohári s mliekom potom vymiešame vajce a zalejeme zemiaky. Chvíľu ešte necháme zapekať.Podávame s uhorkami v sladkokyslom náleve alebo s tatárskou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára