utorok 30. augusta 2016

Orechový puding

20 g masla, 60 g práškového cukru, 2 vajcia, citrónová kôra, 10 g orechov, 20 g hrozienok, 40 g keksu, 1 dl mlieka, soľ
Maslo vymiešame s polovicou cukru a žĺtkami. Pridáme mlieko, postrúhanú citrónovú kôru, tuhý sneh ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru, zomleté orechy, postrúhaný keks, umyté hrozienka a trochu soli. Zľahka premiešame a dáme do vymastených a strúhankou vysypaných šálok. Vložíme ich do rajnice s vodou, prikryjeme a pomaly varíme 10 minút. Uvarený vyklopíme na tanieriky. Môžem eho podávať i s redším kakaovým krémom alebo ovocnou šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára