utorok 30. augusta 2016

Gaštanová torta

6 vajec, 240 g práškového cukru, 240 g hrubej múky, 150 g gaštanov
Plnka: ¼ kg masla, 180 g práškového cukru, ½ balíčka vanilkového cukru, ½ dl mlieka, 10 g hladkej múky, 150 g gaštanov
Poleva: 2 lyžice kávového vývaru, 80 g kryštálového cukru, 20 g kakaa, 80 g masla
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru. Potom pridáme pretlačené uvarené gaštany, tuhý sneh ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru a múku. Zľahka premiešame, dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnutú tortu prekrojíme na tri pláty, naplníme a položíme na seba. Potom polejeme polevou a necháme zaschnúť. Ozdobíme ju zvyškom plnky pomocou vrecka.
Plnka: V mlieku rozmiešame múku a uvaríme na kašu. Do vychladnutej primiešame maslo, cukor, vanilkový cukor a pretlačené uvarené gaštany.
Poleva: V káve rozvaríme cukor, pridáme kakao, maslo a rozmiešame. Necháme trochu vychladnúť a polejeme tortu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára